Svenska skolor i Spanien

Det finns ett flertal svenska skolor i Spanien. Kanske vill man åka på en längre semester och har under tiden behov av att låta barnen gå i en svensk skola för att få ledigt från skolan i Sverige. Kanske vill man flytta till Spanien men vill låta övergången till den spanska skolan bli lite mjukare genom att sätta barnen i svensk skola i Spanien först. Eller så vill man kanske inte ha barnen i spansk skola alls utan väljer svensk skola i Spanien permanent. 

Anledningarna till varför man vill låta sina barn gå i svenska skolor i Spanien kan vara många och oavsett vad orsaken är behöver man ha tillgång till kontaktuppgifter. Det får ni via länkarna här nedan.

Gemensamt för alla skolorna är att de följer svensk läroplan (förutom om man väljer den engelskspråkiga delen på skolan i Madrid), samt att eleverna förutom svenska har obligatorisk spanska och engelska som språkundervisning redan från förskoleklass.

Fuengerola (Costa del sol)

Svenska skolan i Fuengerola – Förskola – gymnasium

Gran Canaria

Svenska skolan på Gran Canaria – Förskola – åk 6 (åk 7-9 samt gymnasium på distans)

Madrid

Skandinaviska skolan i Madrid – Förskola – gymnasium (har både svensk och engelskspråkig del)

Mallorca

Svenska skolan på Palma de Mallorca – Förskola – åk 9 (gymnasium på distans)

Marbella (Costa del sol)

Svenska skolan i Marbella – Förskola – åk 6 (distansundervisning för äldre barn)

Teneriffa

Svenska skolan på Teneriffa – Förskola – åk 6 (åk 7-9 på distans)

Torrevieja/Orihuela Costa (Costa Blanca)

Skandinaviska skolan på Costa Blanca (ligger i Orihuela Costa söder om Torrevieja) – Förskola – åk 6 (åk 7-9 på distans)